cover_photo

PL!K bags & Stylebohemia

Кои са най-важните аксесоари, без които ние жените не можем?

На първо място в моя списък винаги е била Чантата.

Следвайки тенденцията в блогът ми винаги да представям дреха или аксесоар, изработена от талантливите ни български дизайнери, днес отново няма да изневеря на тази традиция.

За мен дизайнерите са артисти. Наричам ги така, защото това, което създават, в моите очи е изкуство. И то на най-високо ниво.

Пореден пример за силна доза талант в съчетание с модерна градска визия, са чантите от естествена кожа на красивата млада дизайнерка Владислава Вълкова и нейният бранд – PL!K Bags.

Каква е историята на PL!K Bags, ми разказва самата Владислава…

Кога се роди идеята ти за собствен бранд?

ВВ: Идеята си живееше в мен доста отдавна, просто си чакаше момента за да се сбъдне… всичко стана спонтанно, емоционално и изведнъж… с едно щракване на пръсти, като повечето важни неща в живота ми.

 

Как измисли името PLIK?

ВВ: Концептуалните модели на марката са пликове… хартиен плик, найлонов плик, пощенски плик,  малък хартиен плик, само че направени от висококачествена естествена кожа…аз още в началото имах ясна концепция за това какво ще се случва с бранда, всяка чанта си има име и характер и отговаря на характера на притежателя си.

 

Какво те вдъхнови да започнеш да правиш чанти от висококачествени кожи?

ВВ: Всичко може да ме вдъхнови…пътуванията ме зареждат най- много, обичам да сменям средата, обичам да виждам красиви и щастливи хора, живеещи живота си така, както го разбират.

 

За какви дами са предназначени те и каква е концепцията зад всяка една?

ВВ: Всеки PL!K си има име и характер, съответно жената, която иска да се разхожда например с кожен“найлонов „PL!K по улицата трябва да е решила да е разпознаваема и различна. Повечето от моделите могат да се носят както с кецове, така и с обувки на ток и вечерен парти аутфит.

 

Правиш чанти и по желание и модел на клиента. Какви са най-честите поръчки като цвят и форма, които получаваш?

ВВ: Всеки PL!K може да е персонализиран с името, инициалите или посланието на клиента… затова притежанието на всеки е лично и емоционално търсене.Всички жени са различни в желанията си, но и еднакви в това, че търсят нещо специално, нещо различно, нещо направено лично за тях. Аз често се срещам с клиентите си да обсъждме цветове, кожи, възможности и виждам задоволството от това, че получават това лично отношение.

 

Кои са дизайнерите, които те вдъхновяват и защо?

ВВ: Вдъхновенията  идват от настроенията…от изчистените линии на CELINE до лудостите на Вивиан Уестууд и Галиано. Вдъхновявам се от личният стил и дизайна, който хората проектират върху себе си, от креативните решения  и от смелостта да бъдеш различен.

 

Чантата ли е най-важния аксесоар за теб?

ВВ: Аз съм луда за чанти и обувки… и да според мен чантата и обувките завършват, допълват и изразяват човека, който ги носи!

 

Как според теб трябва да се съчетават дрехите и аксесоарите? Цветово, стилово или… какво е твоето виждане?

ВВ: Аз лично обичам еклектиката и на пръв поглед несъвместими неща, най- важно е жената да изразява себе си и да се чувства себе си, в това което носи.

Как би ти се искало да се развие брандът PLIK в бъдеще?

ВВ: Ще е страхотно, ако все повече жени откриват и припознават себе си в моделите на PL!K и намират своята идеална чанта, да се чувстват специални и красиви всеки ден със своят PL!K. Афинитетът ми към интериорния дизайн ме тласка и в тази посока, но всичко още е само в главата ми…и ще излезе от там, когато му дойде времето

 

Наскоро Владислава направи представяне на есенно-зимната си колекция 2014/15 в нашумелият салон за красота Stephan Salon Iztok.

Имах удоволствието да бъда един от моделите, представящи колекция й, а професионалистите от Stephan Salon Iztok се погрижиха за визиите ни по време на ревюто-коктейл.

Под звуците на приятна музика, Prosecco и приятели, нещата се случиха ето така…

 

 

 

 

This entry was posted in LOOKS by Ani.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


7 − = две